VVOJ Vereniging

Tanja van Bergen kandidaat bestuurslid

Tanja van BergenTanja van Bergen (1961) is journalist, docent en studieloopbaanbegeleider op de School voor Journalistiek in Utrecht. Ze verwijst voor een uitgebreid CV naar haar LinkedIn profiel.

Waarom Tanje van Bergen zich kandidaat stelt
Hoe meer nieuwe gezichten de journalistiek krijgt, des te belangrijker wordt het scherp in de gaten te houden wat de kern van ons vak is. Een journalist is meer dan een contentleverancier of verhalenverteller. Een journalist kan niet zonder research, variërend van het basale inlezen in een onderwerp tot en met diepgravend onderzoek.

Van de VVOJ kan ik zelf nog steeds veel leren, als journalist en als docent journalistiek. Daarom help ik graag mee de vereniging draaiende te houden.

Gerelateerde artikelen

Afgelopen maand hebben 77 leden de moeite genomen om te stemmen in onze online bestuursverkiezing. Toegegeven: veel te kiezen viel er niet, omdat het aantal kandidaten precies overeenkwam met de beschikbare plekken. Bij elke kandidaat was het aantal tegenstemmers, want die mogelijkheid was er wel degelijk, op de vingers van één hand te tellen, waardoor we kunnen stellen dat alle kandidaten met een overweldigende meerderheid zijn gekozen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk