VVOJ Vereniging

Paul Schram kandidaat bestuurslid

Paul SchramPaul Schram (1987) werkt momenteel op de journalistieke afdeling van de KRO-NCRV. Hij maakte afgelopen jaar onder andere de progamma’s Oog in Oog en Profiel. Daarnaast is hij freelancer voor Emerce, Adformatie, Revu en NU.nl. Eerder werkte hij voor Dagblad de Pers, de VPRO, Dahl TV,  NTR en CNN.
Waarom Paul Schram zich kandidaat stelt
‘De beroepsgroep moet zich verenigen, vooral nu het vak van journalist in een paar jaar tijd al meer veranderd is dan de eeuwen daarvoor. Binnen die verandering moet de VVOJ een rol blijven spelen. Als kenniscentrum, maar ook als waakhond van het eigen veld.’
‘Ik zet mij al zes jaar in voor de VVOJ. Als mede-initiatiefnemer van de werkgroep Jongeren heb ik verschillende trainingsdagen en bijeenkomsten georganiseerd waarin we studenten en starters kennis hebben laten maken met onderzoeksjournalistiek en de vereniging. Ik wil deze ervaring graag  meenemen en uitbreiden in het VVOJ-Bestuur.’

Gerelateerde artikelen

De komst van de bijzonder hoogleraar Onderzoeksjournalistiek is een stap dichterbij gekomen met de openstelling van de vacature door de Vrije Universiteit Amsterdam. Kandidaten kunnen tot uiterlijk 24 maart 2024 reageren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk