Tipflits

Voor algemeen gebruik: een detective

Na uitgebreide tests is Detective.io nu open voor algemeen gebruik: een tool voor netwerk-analyse en datavisualisatie, onder meer gebruikt voor de projecten The Migrants Files en The Belarus Networks. Check out what’s new, volgens de makers, en geef hen feedback voor een nog mooier stuk gereedschap:

  • We gathered feedback from 700 beta testers around the globe, mostly working as investigative journalists and analysts at international organizations
  • Anyone can import data from a CSV and visualize it as a network
  • We made private investigations free for all
  • We made a visual data structure editor so that anyone can customize the structure of a new data collection. In short, Detective.io can save you a lot of money if you plan a special app: it takes care of all the back end so that you can focus on the front.
  • A custom API is created for every data collection, so that integration with an interactive app is seamless
  • We reworked the network visualizations and they’re now embeddable into news articles.

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk