Tipflits

Traditie versus technologie

Met alle nieuwe (technische) onderzoeksmethoden die ons de laatste jaren in de schoot zijn gevallen, leven we dan nu in de gouden eeuw van de onderzoeksjournalistiek? Niet overal in de wereld, hoorde Sheila Coronel (onderzoekspionier op de Filipijnen, nu journalistiekprofessor in New York) onlangs bij de presentatie van een nieuw boek: Global Muckraking. Er is ook nog eens zoiets als traditie. Interessant artikel (en boek!) voor wie graag verder kijkt dan de eigen landsgrenzen.

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk