Tipflits

Data en de vijf Ws

Data-goeroe Simon Rogers (ex-Guardian Datablog, nu blogger) legde eerder dit jaar in een MOOC uit waarom datajournalisten zich meer moeten aantrekken van de vijf journalistieke Ws. Hij deelt een verkorte versie op zijn blog en op de website van IJNet.

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk