Tipflits

Prix Europa radio onderzoeksjournalistiek

Helaas, we spreken niet allemaal Zweeds. Anders hadden we de winnaar van de Prix Europa Radio Investigation allemaal al lang gehoord. Zweedse radiocollega’s legden een omkopingsschandaal van stevige omvang bloot, en wonnen er dus een welverdiende Prix Europa mee. Hoor hier, in de podcast van VPRO Argos, hoe het verhaal gemaakt werd. En verbaas je dan -en passant- waarom de Prix Europa geen categorie ‘TV investigation’ of ‘Online investigation’ heeft? Maar kijk dan ook wel direct naar de winnaar in de categorie Best European Online Project, want dat is wel een hele bijzondere manier van verhalen vertellen -en niet omdat-ie Nederlands is…

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk