Tipflits

Automatische versleuteling, zegen voor journalisten?

De VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek besteedt een hele track aan de (digitale en fysieke) veiligheid van journalisten die onderzoek doen of werken in conflictgebieden. Maar wat als de technologiebedrijven een deel van die zorg vast wegnemen? Lees deze PBS-column over de historie en mogelijke voordelen van automatisch versleutelen.

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk