Tipflits

Bronbescherming voor journalisten

Eindelijk is het er dan: het nieuwe wetsvoorstel dat bronbescherming voor journalisten moet regelen. Met verplichte rechterlijke toetsing voordat justitie achter een journalistieke bron aan mag, en strengere regels voor het gebruik van dwangmiddelen tegen journalisten lijkt het wetsvoorstel in de goede richting te gaan. Maar goed lezen wordt aangeraden, en bij onduidelijkheid: call your congressman en protesteer!

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk