Tipflits

Kijken naar wat niet uitgezonden mocht worden

Het was een mijlpaal in de Amerikaanse onderzoeksjournalistiek: de ABC-documentaire van onder meer Lowell Bergman over de tabaksindustrie die in de originele vorm niet uitgezonden mocht worden en slechts zwaar geredigeerd de buis bereikte. Maar wie wat bewaart, die heeft wat, en dus staat het origineel nu, twintig jaar na dato, alsnog online. Voor wie nog eens wil zien waar het nu echt om ging.

En wie de geromantiseerde versie nog eens wil bekijken, zoek dan de film ‘The Insider’ nog eens op!

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk