Tipflits

Samen onderzoeken: Investigathon in Londen

Op 14 juli organiseerde het Organized Crime and Corruption Reporting Project, OCCRP, samen met Google Ideas voor het eerst een zogenoemde ‘Investigathon’: een dag waarop zo’n 100 Britse journalisten, programmeurs en hackers samen trachtten meer helderheid te krijgen over mogelijke betrokkenheid van Britse bedrijven bij witwaspraktijken. Lees en zie een verslag van wat een interessante nieuwe manier van journalistiek samenwerken kan worden.

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk