Tipflits

Gebruik de speurder

Detective.io. Een site waarmee je je onderzoek kunt structureren, visualiseren en data kunt verwerken. Te mooi om niet te delen (kijk maar eens naar het dossier The Migrant Files dat het gebruikte). En zelfs al gebruikt door… de politie en de advocatuur, inderdaad. Om nog maar eens een groot speurder te quoten: ‘What one man can invent, another can discover.’ (Sherlock Holmes -The Adventure of the Dancing Man). Alweer zo’n handige tip van DataHarvest2014.

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk