Tipflits

Optimisme in Amerika

Jaarlijks brengt het Pew Research Center’s Journalism Project ‘The state of the news media’ uit: een uitgebreide analyse van het Amerikaanse journalistieke landschap. Als (zoals common wisdom wil) veel in de Verenigde Staten eerder gebeurt dan elders, dan valt er wellicht uit dit rapport in Europa iets te leren. Het rapport is optimistischer dan in jaren, als is daar bijvoorbeeld qua pluriformiteit en aantal ontslagen wel wat op af te dingen.

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk