Tipflits

Europese fact checker

Het feiten checken bereikt nu ook de Europese politiek. In de aanloop naar de verkiezingen in mei zet NumbersEU de website FactCeckEU op: een site die bijhoudt of wat politici beweren klopt met de feiten. Het publiek doet het werk, de site noemt zichzelf ‘Europe’s first crowd-checking platform’. NumbersEU is een kleine non-profit organisatie in Brussel. Het geld voor de fact checker komt van de Duitse Mercator Stiftung.

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk