Jaarboek

Radicale imams

NOVA, juni 2002

Door Siem Eikelenboom en Peter ter Horst

In juni 2002 besteedde het Nederlandse tv-programma NOVA twee uitzendingen aan preken van radicale imams in Nederland. Siem Eikelenboom en Peter ter Horst hadden hier drie maanden aan gewerkt. Uit onderzoek naar het Al Qaida-netwerk in Duitsland en Engeland was gebleken dat in sommige moskeeën radicale imams preekten die zich fel verzetten tegen het Westen. Gebeurt dat ook in Nederland? wilde Nova weten. De uitkomst waren twee spraakmakende uitzendingen met imams die in Nederlandse moskeeën antiwesterse en vrouw- en homovijandige ideeën verkondigden.

Bekijk de uitzendingen op de website van NOVA hier.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk