Jaarboek

Het Veldman-scenario

KRO Reporter, september 2002

Door Margo Smit, Bart Nijpels en Barbara Winters

In september 2002 zond Reporter een documentaire uit over een gevaarlijke tekortkoming in de kernreactor in Petten. Het koelwatersysteem bevatte een zwakke plek, waardoor bij een ongeluk al het koelwater zou weglopen met een ‘melt down’ als gevolg. De meeste tijd heeft de redactie nodig gehad om medewerkers van de centrale, die zich anoniem grote zorgen maakten, zover te krijgen dat ze ook voor de camera wilden getuigen.

Bekijk de reportage op de website van KRO Reporter hier.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk