Cafe

VVOJ Café 27 jan: De sleutel tot de geheime dienst

VVOJ Café op 27 januari over inlichtingendiensten. Dankzij klokkenluider Edward Snowden en een niet aflatende stroom onthullingen weten we steeds meer over de spionagepraktijken van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA. Ook die in de lage landen.

Maar de activiteiten van onze eigen inlichtingendiensten zijn nog vooral in nevelen gehuld. Wie onderzoekt de AIVD en hoe vind je een achterdeur in zo’n gesloten bolwerk? Is het afwachten tot een klokkenluider als Snowden opstaat, of zijn er slimme manieren om contacten te leggen, netwerken op te bouwen en door te dringen in een wereld die gebouwd is op wantrouwen? Met Constant Hijzen (onderzoeker), Steven Derix (NRC Handelsblad), Huub Jaspers (VPRO Argos). Alle info + aanmelden

Gerelateerde artikelen

cafe

In aanloop naar de uitreiking van De Loep zet de VVOJ verhalen van de longlist in de etalage. Journalisten Debora Votquenne en Karel Degraeve bevragen de collega’s naar hun onderzoeksmethodes.

cafe

Op vrijdagmiddag 8 april organiseert de VVOJ in Pakhuis de Zwijger een workshop beeldanalyse met twee journalisten van het ‘Visual Forensics’ team van de Washington Post.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk