Kenniscentrum, Tipflits

See you in court…

Ooit willen weten of iemand (Amerikaan of niet) in de Verenigde Staten voor de rechter heeft gestaan? Kan zomaar eens van pas komen, die kennis. Het is na te zoeken, als je deze tips volgt van @margotwilliams (Pulitzer Prize winnaar, ex-Washington Post, ex-New York Times, nu NPR) op een listserv voor onderzoeksjournalisten van het Global Investigative Journalism Network:

“For many states, counties or cities, you are able to search court dockets or even case records online. Sometimes it is free of charge, but in many cases there is a fee and you have to sign up with a credit card.
One of the sites you can check for online records in each state is this free web site: CourtReference.com
http://www.courtreference.com (avoid the advertising box that says “public record search” that’s not free).
When you get to the state where the person may have lived or worked, choose from the “Find court resources by category” and look at “Search Court Case Records”. For example this is California:
http://www.courtreference.com/California-Court-Search-Records.htm
The site also has a directory of courts so you can get information on how to call the clerks if there is no online search there.
Also there is a lookup if you don’t know what county the city is in.”

Ook nog handig is http://www.pacer.gov/, (public access to court electronic records), de landelijke Amerikaanse court system internet data base. Aanmelden met je credit card geeft je een password. Je zoekt via een ‘keyword’, bijvoorbeeld iemands naam. Kosten per document dat je downloadt 10 dollarcent per pagina.

Gerelateerde artikelen

Op de hoogte blijven van berichten die politieke partijen op hun websites of Facebook-pagina’s plaatsen? Stel dan notificaties in op PoliFLW. Via deze website zijn meer dan 600.000 nieuwsberichten van meer dan 800 nationale, regionale en lokale politieke partijen te vinden. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in energietransitie, hoogbouw of fietsinfrastructuur? Dan kan je eenvoudig instellen dat je direct, elk uur of eke zes uur een e-mail wil ontvangen over deze zoekwoorden. Ideaal voor betrokken bewoners, journalisten en belangenbehartigers!

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk