Cafe

VVOJ Café: achtergrondgesprek met curator Knüppe

Foto: foto & persbureau Hans Heiligers
Foto’s: Foto & persbureau Hans Heiligers (klik om te vergroten)

Het zaaltje bij het Financieele Dagblad was een toepasselijke locatie voor het VVOJ Café over faillissementen, maandagavond 4 maart in Amsterdam. Het was geen regulier Café, maar deze keer een ‘achtergrondgesprek’ met Ben Knüppe, momenteel curator bij DSB Bank. Daardoor kreeg de bijeenkomst een bijzonder openhartig met-de-benen-op-tafel karakter en nam Knüppe tegenover de ruim twintig (financieel) journalisten geen blad voor de mond over onder meer het getouwtrek en de belangen rond een faillissement, consequenties van de huidige regelgeving, en hoe je als journalist toegang kunt krijgen tot informatie die niet voor iedereen openbaar is.

<em>Foto: foto & persbureau Hans Heiligers</em>

Tijdens de ruim twee uur durende sessie schuwde Knüppe het antwoord op geen van de prangende vragen uit de zaal. Het resulteerde in een onthullend, en bij tijd en wijle niet ongeestig, inkijkje in het faillissementsonderzoek.

Foto: foto & persbureau Hans Heiligers

B.F.M. Knüppe (1952) heeft een lange staat van dienst als advocaat, bewindvoerder en curator. Hij was onder meer curator in het faillissement van vliegtuigbouwer Fokker in de jaren negentig van de vorige eeuw, en bestuursvoorzitter van Dexia Bank.

Foto: foto & persbureau Hans Heiligers

Links

Openbare verslagen DSB Bank in faillissement

Financiële verslagen DSB Bank in faillissement

Gerelateerde artikelen

cafe

Alle startende, jonge en aspirant-onderzoeksjournalisten opgelet! Donderdag 20 juni zal er weer een VVOJ Start Café plaatsvinden.

cafe

In aanloop naar de uitreiking van De Loep zet de VVOJ verhalen van de longlist in de etalage. Journalisten Debora Votquenne en Karel Degraeve bevragen de collega’s naar hun onderzoeksmethodes.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk