Jaarboek

‘We moeten die code nu hebben!’

VVOJ Jaarboek 2011

Jaarboek 2011 cover138De Standaard, het NOS Journaal en het ad hoc samenwerkingsverband RTL Nieuws/NRC kregen begin 2011 via verschillende kanalen beschikking over de Wikileaks-cables. Hoe hebben ze het onderzoek aangepakt? En heeft het voldoende opgeleverd?

Door Evert de Vos

Download het artikel in PDF.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk