Jaarboek

Te gek om los te lopen

VVOJ Jaarboek 2011

Jaarboek 2011 cover138In Belgische gevangenissen en psychiatrische instellingen zitten vierduizend geïnterneerden: mensen die na het plegen van strafbare feiten ontoerekeningsvatbaar zijn verklaard. Eén op vier geïnterneerden zit voor onbepaalde tijd in de gevangenis. Zonder noemenswaardige behandeling.
Panorama dook onder in de wereld van de geïnterneerden, waar willekeur en gebrek aan psychiatrische opvang voor schrijnende toestanden zorgen.

Door Dirk Leestmans – Panorama

Download het artikel in PDF.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk