Jaarboek

Raarhoek

VVOJ Jaarboek 2011

Jaarboek 2011 cover138Psychiatrisch ziekenhuis Franciscushof werd in de jaren vijftig ontworpen volgens de modernste inzichten van de psychiatrie. In het najaar van 2008 moest het ziekenhuis, gevestigd in buurtschap Raarhoek bij Raalte, plaats maken voor een villawijk. Raarhoek is het verhaal van een neergang.
Een ontroerende verzameling persoonlijke menselijke drama’s én een overzicht van een halve eeuw denken en handelen in de geestelijke gezondheidszorg.

Door Miek Smilde – Boek

Download het artikel in PDF.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk