Jaarboek

Quartiers Chauds, Quartiers Perdus?

VVOJ Jaarboek 2011

Jaarboek 2011 cover138De Maritiemwijk in Molenbeek, het Lemmensplein in Anderlecht, delen van Sint-Gillis ook, het zijn wijken in Brussel met een kwalijke reputatie. Een reputatie van gesjacher, gevaar en geweld. Ook politiemensen voelen zich er niet op hun gemak. Een verloren generatie jongeren, de term valt
geregeld. Panorama vond dat te kort door de bocht en stuurde Loutfi Belghmidi met een camera naar de Marokkaanse jongeren. Wim Van den Eynde patrouilleerde mee met de Molenbeekse politie. Dat leverde een
bijwijlen hallucinant dubbelportret op van de moeilijkere Brusselse wijken.

Door Loutfi Belghmidi en Wim Van den Eynde – Panorama-Canvas

Download het artikel in PDF.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk