Jaarboek

Onderwijsminister blijkt getallengoochelaar

VVOJ Jaarboek 2011

Jaarboek 2011 cover138Foutje? – Bij het vaststellen van het totaal aantal leerlingen waar iets ‘mis’ mee is, rekent de Onderwijsinspectie verkeerd. En Onderwijsminister Van Bijsterveldt goochelt met cijfers. Daardoor lijken ze alarmerender dan ze in werkelijkheid zijn. Per ongeluk? Of opzet? ‘Het is niet de eerste keer dat de minister zo goochelt’, zegt Tweede Kamerlid Manja Smits (SP).

Door Maarten Hogenstijn – 7Days

Download het artikel in PDF.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk