Jaarboek

Naar de haaien. Illegale jacht op vinnen

VVOJ Jaarboek 2011

Jaarboek 2011 cover138Haaienvinnensoep is een peperdure Chinese delicatesse. En dat weten de vissers maar al te goed. Zelfs Belgische vissers schrikken er niet voor terug om haaien aan boord te hijsen, de vinnen af te snijden en de rest weer overboord te gooien – ook al is dat ten strengste verboden.

Door Helga D’Havé en Robin Van Nuffel – Eos Magazine

Download het artikel in PDF.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk