Jaarboek

Money & Speed: Inside the Black Box

VVOJ Jaarboek 2011

Jaarboek 2011 cover138Money & Speed: Inside the Black Box is een waargebeurde thriller over de snelste en diepste daling van de Amerikaanse beurzen ooit. Op donderdag 6 mei 2010, om 14.42.44 uur en 75 milliseconden, stortten de Amerikaanse financiële markten zonder direct aanwijsbare redenen en met ongekende snelheid in, om vervolgens na twintig minuten tot het oude niveau terug te keren.

Door Marije Meerman en Gerko Wessel – VPRO Tegenlicht

Download het artikel in PDF.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk