Jaarboek

Het wonder van de Noord/Zuidlijn

VVOJ Jaarboek 2011

Jaarboek 2011 cover1381,4 miljard zou de uitbreiding van de Amsterdamse metro kosten. Amsterdam betaalde niet meer dan 317 miljoen. De stad zou er nauwelijks hinder van ondervinden en in 2011 zou de metro rijden. Negen jaar later staat de teller op 3,1 miljard, is de Amsterdamse bijdrage meer dan vervijfvoudigd en is de ingebruikname op zijn vroegst 2017. ‘Het wonder van de Noord/Zuidlijn’ beschrijft hoe dit alles kon gebeuren.

Door Bas Soetenhorst – Het Parool

Download het artikel in PDF.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk