Jaarboek

Het antibioticasyndicaat

VVOJ Jaarboek 2011

Jaarboek 2011 cover138Dierenartsen dienen veel te veel antibiotica toe. Resistentie die daar het gevolg van is, brengt de gezondheid van dieren en mensen in gevaar. Dierenartsen hebben op vele manieren financieel belang bij het toedienen van antibiotica. Toch laat de overheid het aan hen zelf over het gebruik ervan te verminderen.

Door Joep Dohmen – NRC Handelsblad

Download het artikel in PDF.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk