Jaarboek

Duurzaam op papier

VVOJ Jaarboek 2011

Jaarboek 2011 cover138Ngo’s, stadsbesturen en uitgeverijen stappen wereldwijd over op FSC-gecertificeerd papier. Voor de bewuste consument zijn er naast kopieer- en printpapier nu ook zakdoekjes, luiers en zelfs behangpapier met het boompjes-logo. MO* vroeg zich af of het groene imago van al dat papier wel gerechtvaardigd is en onderzocht de gecertificeerde eucalyptusplantages in de Braziliaanse deelstaat Bahia.

Door Leo Broers en An-Katrien Lecluyse – MO*

Download het artikel in PDF.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk