Jaarboek

De Bloedkamer

VVOJ Jaarboek 2011

Jaarboek 2011 cover138In 2000 raakt een jonge Antwerpse ondernemer onterecht verzeild in de draaikolk van een fraudeproces. Hij zal uiteindelijk 45 maanden onschuldig in de gevangenis doorbrengen. Reconstructie van een verhaal dat bol staat van beroepsfouten. Hoe pogingen om de speurders en het gerecht ter verantwoording te roepen telkens weer stuklopen op een metershoge muur van arrogantie.

Door Flip Meert en Wim Van den Eynde – Boek

Download het artikel in PDF.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk