Kenniscentrum

Twitter en live bloggen: Het laatste nieuws het eerst online!

Wat heb je als journalist eigenlijk zelf aan twitter? Rechtbankverslaggever Chris Klomp twittert vrijwel dagelijks live vanuit de rechtbank in Groningen. Maar wie zit er eigenlijk te wachten op hele korte berichtjes over leed en ellende? Twitter en live bloggen is een aanwinst voor het journalistieke werk. Dagelijks en direct toegang hebben tot soms honderden mensen die meer weten dan je zelf kunt weten. Die boeiende vragen stellen. Met andere invalshoeken komen. Oplossingen weten of je introduceren in hun eigen sociale netwerk. Mensen die reageren op je verhalen en je stellingen. Die je prikkelen. Mensen die je kunt bereiken. Interactie. En het is nog leuk ook.

Docent: Chris Klomp

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk