Kenniscentrum

Schatgraven bij de commissie- en raadsvergadering

Paul van de Putte en Sandra Kornet-van Duyvenboden zijn redacteuren van De Katwijksche Post.
Het verslaan van de plaatselijke politiek is een kwestie van inzet en kennis van zaken. Het vraagt veel tijd om de politieke mores in een plaats te gaan begrijpen en aanvullen. Erbij zijn tijdens vergaderingen is dan ook van groot belang, want vaak gaat het niet zozeer om wát er gezegd wordt, maar wel op welke manier, door wie, tegen wie, en op welk moment. Oftewel: de wandelgangen zijn minstens zo interessant als de raadszaal. Tijdens hun workshop op de Trainingsdag Lokale Uitzoekjournalistiek zullen Paul en Sandra uit eigen ervaring vertellen wat dit werk allemaal inhoudt, waar je op moet letten, en wat je er allemaal uit kunt halen. Uiteraard is er veel gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van tips en ideeën. Schatgraven in de lokale politiek: dat levert verhalen op!

Docenten: Paul van de Putte en Sandra Kornet-van Duijvenbode

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk