Kenniscentrum

De gemeente in de knip: gemeentefinanciën voor beginners

De hand van de gemeente reikt tot in de portemonnee van de burger, het lokale publiek van de journalist. Van hondenbelasting tot subsidie voor een museum, en van parkeertarieven tot re-integratie uit de bijstand. De lokale journalist die een blik werpt op de financiële informatie van zijn gemeente, zinkt de moed soms in de schoenen. Wat moet je met een jaarverslag van 168 bladzijden? En wie zegt iets over de waarde van al die informatie? Paul van der Cingel, econoom en auteur van Economie in het nieuws, laat zien hoe je met een beetje basiskennis kunt laveren in de zee van gemeentelijke informatie. Bovendien reikt hij met zijn publieksradar handvaten aan om te komen tot betere berichtgeving over gemeentefinanciën.

Docent: Paul van der Cingel

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk