Kenniscentrum

Datajournalistiek: veel gegevens, snel verhaal

Datajournalistiek: we horen er de laatste tijd steeds meer over. Bij Nu.nl is er iemand voltijd mee bezig, de Universiteit van Tilburg heeft er vanaf dit jaar een Master van in het leven geroepen en initiatieven als Hack de Overheid en RegioHack benadrukken wát er allemaal mee mogelijk is. Datajournalistiek is meer dan een trend. Het gaat erom dat journalisten beter gebruik leren maken beschikbare data op internet en dat kunnen analyseren en vervolgens op een heldere manier kunnen overbrengen op het publiek. In deze inleidende workshop van RegioHack legt medeoprichter Heinze Havinga de basisprincipes van datajournalistiek uit. Daarnaast worden gezamenlijk de eerste stappen in deze discipline gezet. Aan de hand van datasets wordt uitgelegd hoe je een vraag formuleert, waar je informatie verzamelt en hoe je antwoorden uit die data kunt halen

Docent: Heinze Havinga

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk