Kenniscentrum

Olifantenpaadjes in de wetenschapsjournalistiek

Wetenschappers en wetenschapsjournalisten hebben methoden om snel te beoordelen of een artikel de moeite van het ophalen, bestuderen en overwegen waard zou kunnen zijn. Door de juiste vragen te stellen kun je bovendien op tamelijk eenvoudige wijze een onderzoek op waarde schatten. Hoe zie je snel of een artikel interessant genoeg is om nader te bestuderen? En hoe bestudeer je het dan zo snel mogelijk? Wat zijn de belangrijkste foefjes en valkuilen, en hoe ruik je snel lont? Kun je iemand vragen of het onzin is?

format van de sessie: workshop
Datum: volgt
Tijd: volgt
Sprekers: Hans van Maanen en Asha ten Broeke. Moderator: Yvonne van de Meent
Maximum aantal deelnemers: volgt

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk