Kenniscentrum

Journalistiek bedrijven vanuit je luie redactiestoel?

Sociale media als Twitter, Facebook en Flickr gelden in toenemende mate als informatiebron en voor journalisten. Voor het snelle nieuwsjagen, als wel meer diepgravende onderzoeksjournalistiek.

Tweetdecks stromen over van bruikbare tips, maar ook een hoop bagger. Hoe vind je in al die informatiestromen de juiste informatie? En nog belangrijker; hoe laat je deze informatie automatisch naar je toe komen?

Deze training biedt een overzicht van gratis tools die je real time een overzicht bieden van nieuwsfeiten, ooggetuige verslagen en foto- en videomateriaal. En toont filters die nieuws automatisch naar je toe laten komen.

Ook geeft de training een inleiding in openbare data mining tools, waarmee snelle analyses kunnen worden gemaakt. Daarnaast wordt tijdens de training Trendalyse gepresenteerd. Dit nieuwe journalistieke dashboard maakt onzichtbaar nieuws binnen sociale media als Twitter, Facebook en Hyves zichtbaar. Na het volgen van de training ben je in staat om sociale media op een snelle en intelligent manier voor je te laten werken.

Docent: Hille van der Kaa
Datum: volgt
Tijd: volgt
Maximum aantal deelnemers: volgt

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk