Kenniscentrum

Crowdsourcing workshop

Natuurlijk is internet ideaal voor het delen en uitwisselen van informatie (en data). In deze workshop gaan we bekijken en bespreken hoe onderzoeksjournalisten op verstandige wijze gebruik kunnen maken van de ‘wisdom of the crowd’. Vertrekpunt het is het zogeheten expertpanel van ict-vaktital Computable. Deze inmiddels 1200 mensen vormen een fantastische bron van informatie voor de redactie. Nooit had de redactie meer kennis voorhanden. Maar hoe bouw je zo’n panel, hoe verzamel je de juiste mensen, hoe hou je ze gemotiveerd en betrokken zonder ze te betalen? En hoe groot moet een panel zijn om een volwaardig (onderzoeks)journalistiek instrument te vormen?

Docent: Alex Beishuizen
Datum: volgt
Tijd: volgt
Maximum aantal deelnemers: volgt

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk