Kenniscentrum

Zoeken 2011

Een journalist moet zijn researchtechnieken afstemmen op de bronnen en tools die continu evolueren. Dit is zeker zo in de online wereld van zoekmachines en sociale media. Daarom is het belangrijk dat deze technieken elk jaar bijgeschaafd worden. In deze sessie bespreken we hoe je Google op een efficiënte manier kan gebruiken/misbruiken door de ‘perfecte’ zoekvraag te formuleren en bespreken we enkele nieuwere features van de bekendste zoekmachine. Daarnaast bespreken we enkele zoektechnieken die je in staat stellen om binnen sociale media (Facebook & Twitter) op zoek te gaan naar informatie, personen en getuigenissen.

Docent: Michael Opgenhaffen
Datum: volgt
Tijd: volgt
Maximum aantal deelnemers: volgt

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk