Jaarboek

ZILVERSTAD, Srebrenica 15 jaar later

VVOJ Jaarboek 2010
Zilverstad is het verslag van Daniel Konings terugkeer naar Srebrenica, vijftien jaar na de beruchte massamoord, en jaren nadat hij er als fotograaf de oorlog fotografeerde. In foto’s en in tekst geeft Koning zijn zoektocht weer naar het Srebrenica van nu, naar
herinneringen aan het verleden en naar dat verleden zelf. Daarnaast vertelt Zilverstad ook de verhalen van Jasmina Tepi?, Milos Vu?i?, Zlatka Efendi? en Abdulah Purkovi?,
en van de Maarschalk Titostraat. *Boek, uitgeverij Bas Lubberhuizen | 2010

Door Daniel Koning

Download het artikel in PDF.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk