Jaarboek

Fouten staan loopbaan officieren van justitie niet in de weg

VVOJ Jaarboek 2010

Een officier van justitie die zaken van grote criminelen verprutst of het leven van onschuldige burgers ruïneert, kan ongestoord zijn loopbaan voortzetten en zelfs promotie krijgen. Tot deze heldere en schokkende slotsom kwam ZEMBLA na onderzoek van honderden dossiers. *ZEMBLA, VARA/NPS | 31 januari 2010

Door Jos van Dongen, Frans Glissenaar en Lisette van Vliet

Download het artikel in PDF.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk