Jaarboek

Defensie verzwijgt executie gevangenen in Afghanistan

VVOJ Jaarboek 2010
Op 7 augustus 2002 is een groep van elf Afghaanse gevangenen geëxecuteerd in ISAF-gebied in Afghanistan, dat onder toezicht staat van Nederland. Welke rol hebben Nederlandse commando’s bij dit incident gespeeld? Waarom heeft het ministerie van Defensie de executies niet aan de Tweede Kamer gemeld? Synopsis van vijf uitzendingen die Argos aan de kwestie wijdde. *Argos | 3 oktober 2009- 20 maart 2010

Door Huub Jaspers

Download het artikel in PDF.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk