Jaarboek

De vastgoedfraude

VVOJ Jaarboek 2010
De hoofdpersoon is als een schim in de nacht, maar hij heeft tientallen medeplichtigen. Keurige zakenmannen die, gedreven door hebzucht, zich schuldig maken aan onderwereldpraktijken. Het resultaat: een ongekende fraude, die in de honderden miljoenen euro’s loopt. En talloze gedupeerden. *Boek, uitgeverij Nieuw Amsterdam | november 2009

Door Vasco van der Boon en Gerben van der Marel

Download het artikel in PDF.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk