Jaarboek

De mislukte missie van een zelfmoordterroriste

VVOJ Jaarboek 2010
Dit is het beklemmende verhaal van de Belgische zelfmoordterroriste Muriel Degauque, die in november 2005 in een witte Mercedes van Brussel naar Bagdad reed om zichzelf op te blazen. Haar doel, een Amerikaans konvooi, raakte ze niet. Hieronder fragmenten uit het laatste deel van het boek. Muriel en haar man Issam zijn dan in Irak aangekomen. *Boek Vrede zij met u, zuster | Uitgeverij De Bezige Bij | voorjaar 2010

Door Chris De Stoop

Download het artikel in PDF.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk