Jaarboek

Bernhard. Een verborgen geschiedenis.

VVOJ Jaarboek 2010
Annejet van der Zijls biografie Bernhard ontnam veel mensen hun held, anderen hun schurk. Vier jaar werkte ze aan de historische constructie van het eerste en tot dusverre meest onderbelichte deel van het leven van de voormalige prins-gemaal. Drie fragmenten uit de proloog en twee uit de epiloog die illustratief zijn voor haar onderzoek. *Boek, uitgeverij Querido | 2010

Door Annejet van der Zijl

Download het artikel in PDF.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk