Jaarboek

Wij wonen lekker buiten

VVOJ Jaarboek 2005

cover2005Tumult in de Amsterdamse Diamantbuurt. Daar waren Bert en Marja hun huis uitgepest. “Echte Amsterdammers” nog wel, stelde wethouder Ahmed Aboutaleb, “met het hart en de tong op de goede plaats”.Mensen ook “die weten wat het betekent om in een grote stad te wonen”.Aan hen lag het dus niet dat het zo’n zooitje was in stadsdeel Oud-Zuid. Maar hoe had het zover kunnen komen? Voor veel Amsterdammers is het zo klaar als een klontje. De gemeente heeft zich laks getoond. Bestuurders hadden de urgentie van de klachten niet onderkend. Het wijst erop dat ze hun contact met Amsterdam hebben verloren.En wat ligt daaraan ten grondslag? HP/De Tijd ging op onderzoek uit en kwam tot een ontluisterende conclusie. *HP/De Tijd, 3 november 2004

Door Astrid Theunissen

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk