Jaarboek

Dossier woningmarkt

VVOJ Jaarboek 2005

cover2005In oktober 2003 startte NRC Handelsblad een onderzoeksproject naar de ondoorzichtige huizenmarkt. Met behulp van een computerprogramma worden sindsdien eens per week alle te koop staande huizen op Funda, Nederlands grootste huizensite, in een eigen database gezet en geanalyseerd. Het onderzoek loopt nog steeds en levert een schat aan gegevens over de Nederlandse woningmarkt. Hieronder een gedeelte uit één van de producties van het dossier Woningmarkt. *NRC Handelsblad, 31 juli 2004

Door Arlen Poort en Freek Staps

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk