Jaarboek

Tussen pedofielen

VVOJ Jaarboek 2005

cover2005Sinds Dutroux zijn pedofielen de paria’s van de maatschappij. Er is maar één plaats waar pedo’s zichzelf kunnen zijn: internet. Tienduizenden pedofielen treffen elkaar dagelijks op het web. Verslaggevers Joost van Kleef en Maarten de Winter surfden twee maanden met ze mee.Wat zij zagen was genoeg om nooit meer te slapen: commerciële kinderpornosites die dagelijks honderden nieuwe foto’s publiceren van naakte bedremmelde kinderen, onvoorstelbaar weerzinwekkende filmfragmenten en afbeeldingen van de meest gruwelijke kindermishandeling. Daarbij waren zij getuigen van de manier waarop pedofielen geraffineerd uit de handen van de politie proberen te blijven. (…) Verslag uit de krochten van het web. *Nieuwe Revu, 15 december 2004

Door Joost van Kleef en Maarten de Winter

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk