Jaarboek

Medische Blunders

VVOJ Jaarboek 2005

cover2005Elk jaar sterven in België ongeveer tweeduizend mensen door een medische fout. Een onbekend aantal mensen geraakt door een blunder verminkt of gehandicapt. Voor slachtoffers is het erg moeilijk om te achterhalen wat er verkeerd gelopen is. *Uitgeverij Van Halewyck, 2004

Door Denise Van den Broeck

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk