Jaarboek

Kom ons maar halen

VVOJ Jaarboek 2005

cover2005De inval in het Haagse Laakkwartier, 10 november 2004,was een beslissende slag in het onderzoek naar het Hofstadnetwerk, een groep van verdachte moslimradicalen waar ook de moordenaar van Theo van Gogh toe behoorde.De inlichtingendienst AIVD volgde de groep al lange tijd en leverde een met afluisterapparatuur geprepareerde woning aan de Haagse Antheunisstraat 92 via een tussenpersoon aan Jason W. Op het moment dat Nederland in opperste staat van verwarring verkeert en moskeeën, kerken en scholen het moeten ontgelden, registreert de geheime dienst een afscheidsgesprek tussen Jason (19) en zijn broer Jermaine (17). *De Volkskrant, 5 februari 2005

Door Jan Meeus en John Schoorl

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk