Jaarboek

Het spoor terug: ongehoorde stemmen uit de Tielse wereldoorlog

VVOJ Jaarboek 2005

cover2005Van 1936 tot in 1952 maakte de Tielse geluidsjager Gerrit Willem Bouwhuis meer dan 500 glasplaatopnamen, bijvoorbeeld van het HBS-eindexamenfeest, de verloving van zijn zusje, stemmen van zijn ‘maten’ tijdens de mobilisatietijd. Daar ging hij mee door na de inval van de Duitsers op 10 mei 1940 en zo werd hij ongemerkt een geluidschroniqueur van de Tweede Wereldoorlog. *VPRO Radio OVT, 1 mei 2005

Samenstelling: Gerard Leenders

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk