Jaarboek

Dossier Bijklussende journalisten

VVOJ Jaarboek 2005

cover2005In de zomer van 2004 publiceerde Reporter na drie jaar getouwtrek met de overheid op internet de namen van journalisten die wel eens voor een ministerie of een zelfstandig bestuursorgaan hebben bijgeklust. In het internetdossier is alle informatie hierover gebundeld: de namen van de journalisten, bijbehorende documenten, de persberichten en meer informatie over de werkwijze van Reporter. Reporter vult het dossier steeds aan met nieuwe feiten. Onderstaand enkele fragmenten. *KRO Reporter, 18 augustus 2004

Door Jacco Versluis

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk